Гроші ПриватБанку: НАБУ відкрило справу через рішення Печерського суду на користь Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші ПриватБанку: НАБУ відкрило справу через рішення Печерського суду на користь Суркісів

Казна та Політика
735
Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за фактом ухвалення суддею Печерського райсуду Сергієм Вовком рішення на користь Суркісів у справі ПриватБанку.
Про це йдеться у заяві Ради громадського контролю при бюро.
“Члени Ради громадського контролю засуджують безпрецедентне порушення процедур з боку Печерського суду Києва та судді Сергія Вовка зокрема. Рада вітає відкриття справи детективами НАБУ для розслідування інциденту та здійснюватиме громадський контроль за проведенням розслідування”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що 4 вересня бюро відкрило кримінальне провадження за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном ПриватБанку в особливо великих розмірах.
Серед ймовірних фігурантів справи — представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби, співробітники шести англійських компаній, пов’язаних з олігархами Суркісами.
Нагадаємо, суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк 2 вересня ухвалив рішення щодо примусового стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній братів Суркісів. У Міністерстві фінансів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.
3 вересня суддя Вовк задовольнив заяви двох англійських компаній Суркісів про стягнення з ПриватБанку майже $165 млн.
7 вересня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який унеможливить стягнення 10 млрд грн з ПриватБанку на користь шести компаній, афілійованих з братами Суркісами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас