ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік (інфографіка)

Казна та Політика
1612
ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік. Усього в Україні майже 2 мільйони підприємців і кожен з них сплачує в середньому 13 тисяч гривень щороку.
Про це повідомляє Опендатабот
За вісім років надходження від фопів в бюджет зросли в 24 рази. Лише за останні два роки сума надходжень зросла на 10 млрд гривень.
ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік (інфографіка)
Кількість фопів збільшується в середньому на 7 тисяч щомісяця: відкривається близько 20 тисяч, а закривається близько 13 тисяч.
ФОПи приносять Україні понад 1 мільярд доларів на рік (інфографіка)
В 2016 році ми спостерігали за закриттям “сплячих фопів”, але зараз Україна майже повернулася до пікового показнику по кількості підприємців. На даний момент в Україні зареєстровано 1 891 200 фопів.
Нагадаємо, ФОП-ам виплачували кризову допомогу на дітей. В Україні надавали допомогу на дітей віком до 10 років фізичним особам-підприємцям. Заявки подавали ФОП першої та другої групи.

Довідка Finance.ua:

  • “Сплячі” ФОП отримали податкову амністію. Влада відреагувала на протести тисяч українських підприємців. “Сплячим” фізособам-підприємцям дозволили не платити штрафи за несплату єдиного соціального внеску (ЄСВ), якими їх масово закидали з початку року в рамках плану з поповнення держбюджету. Деяким ФОП дозволили зовсім не оплачувати навіть недоїмки. Але податкова амністія діє протягом обмеженого періоду, і скористатися нею можна тільки за певних умов.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас