Причетність митників і 94 млн грн збитку: СБУ викрила корупційну схему ввезення авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причетність митників і 94 млн грн збитку: СБУ викрила корупційну схему ввезення авто

Кримінал
794
Служба безпеки України заблокувала діяльність групи посадових осіб поста “Городок” Галицької митниці у Львівській області, які організували незаконну схему ввезення автомобілів. За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала державі майже 94 млн грн збитків.
Про це повідомила пресслужба СБУ.
Також до незаконної схеми причетні представники митно-брокерських структур.
Співробітники СБУ документували факти протиправної діяльності протягом кількох місяців. Зокрема, отримання хабара у розмірі 410 тис. грн. За цю винагороду митники внесли в документацію ввезення в Україну партії вантажних автомобілів під виглядом агрегатних частин.
Правоохоронці провели 19 обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання організатора та фігурантів провадження. В результаті виявлена документація і гроші у валюті.
Організатору групи (митнику) повідомлено про підозру, іншим фігурантам справи готується повідомлення. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині), ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків) КК України.
Додатково встановлюється причетність інших посадових осіб до корупційної діяльності.
Зі свого боку, прес-служба Держмитниці підтвердила факти проведення обшуків.
“На початку року керівництво Галицької митниці звернулося до міліції із заявою про можливе зловживання службовим становищем та порушення закону працівником митного поста, проявом чого було сприяння у заниженні розміру митних платежів під час оформлення авто з метою особистої наживи”, – зазначили митники.
Також у відомстві підкреслили, що зараз тривають слідчі дії, а причетного митника звільнять, і він понесе законне покарання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас