Мін’юст підготував законопроєкт, щоб заблокувати стягнення з ПриватБанку 10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін’юст підготував законопроєкт, щоб заблокувати стягнення з ПриватБанку 10 млрд

Казна та Політика
727
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство підготувало законопроєкт, який надає можливість не здійснювати примусове виконання ухвали стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній Суркісів.
Про це він написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Ухвала незаконна, нахабна та безглузда, про що вже багато було сказано. Але судові рішення є обов’язковими до виконання. Очікувати на розгляд апеляції чи касації – довго і позитивний результат розгляду далеко не гарантований. Тому ми підготували законопроєкт, який надає можливість не здійснювати примусове виконання цієї ухвали”, – ідеться в повідомленні.
Він пояснив, що цей законопроєкт не оформлюється як урядовий задля економії часу через розгляд Кабміном: “У нас лік іде навіть не на дні, а на години”.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва відновив виконавче провадження за заявою двох компаній братів Суркісів про стягнення з державного ПриватБанку на користь останніх 164,5 мільйона доларів.
Також Печерський райсуд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов’язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розміщені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії.
Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить 347,374 млн доларів (з них близько 102 млн доларів – відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас