Суд відновив стягнення 165 мільйонів доларів з ПриватБанку на користь Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відновив стягнення 165 мільйонів доларів з ПриватБанку на користь Суркісів

Фондовий ринок
455
Печерський районний суд Києва відновив виконавче провадження за заявою двох компаній братів Суркісів про стягнення з державного ПриватБанку на користь останніх 164,5 мільйона доларів.
Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в пресслужбі банку.
У повідомленні наголошується, що у судді Сергія Вовка були повноваження розглядати заяви TAMPLEMON INVESTMENTS і LUMIL INVESTMENTS LLP про відкриття виконавчого провадження про стягнення на користь компаній з ПриватБанку відповідно 7,1 млн доларів (з яких 2,1 млн доларів – відсотки) і 157,4 долара (46,4 долара – відсотки), однак їх задоволення суперечить законодавству.
“Стаття 63 закону про виконавче провадження чітко передбачає перелік дій виконавця, після яких виконавче провадження припиняється, відповідно, скасовувати закриття і відновлювати провадження немає жодних підстав”, – зазначили в банку.
У повідомленні пояснюється, що суддя Вовк відновив провадження, яке було відкрито Державною виконавчою службою у квітні 2020 року, на підставі якого держвиконавець оштрафувала банк і потім передала матеріали правоохоронцям для відкриття кримінального провадження.
У пресслужбі ПриватБанку наголосили, що після направлення матеріалів до правоохоронних органів, суддя Вовк не мав права відновлювати виконавче провадження.
На думку банку, відповідне рішення було прийнято з метою реалізації ухвали Печерського райсуду Києва від 2 вересня, яким суд санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна банку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів 347 млн доларів.
У пресслужбі банку також зазначили, що розгляд заяв 3 вересня здійснювався без представників компаній Суркісів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас