Міненерго просить Кабмін виділити 51 мільйон на погашення боргів із зарплати на шахті "Надія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго просить Кабмін виділити 51 мільйон на погашення боргів із зарплати на шахті "Надія"

Казна та Політика
136
Міненерго звернулося до прем’єр-міністра з проханням сприяти виділенню 51 млн грн з резервного фонду для виплат заробітної плати працівникам шахти “Надія”.
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Зазначається, що кошти мають бути повернуті до держбюджету до 25 грудня 2020 року.
Також повідомляється, що Міненерго передало в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України матеріали фінансового аудиту ПрАТ “Шахта “Надія”, що свідчать про порушення колишнього керівництва підприємства.
“Аудит, проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення в діяльності попереднього керівництва шахти “Надія” і значні збитки, заподіяні підприємству.
Зокрема, приписки обсягів видобутого вугілля призвели до незаконних видатків майже на 50 млн грн, заниження цін на вугільну продукцію призвело до недоотримання доходів на суму понад 36 млн грн, закупівлі за завищеними цінами – принесли збитки близько 20 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, заборгованість перед гірниками росла і зараз становить 51 млн грн. У відомстві підкреслюють, що реальних фінансових ресурсів і активів для її погашення підприємство не має.
“Гірники шахти “Надія” не повинні розплачуватися за ті злодіяння, які вчинили їхні колишні керівники. Управлінці шахти, які довели її до такого стану, повинні понести суворе покарання. Відповідні матеріали вже передані в Генпрокуратуру і Службу безпеки України.
Але на розслідування потрібен час, а ми не можемо залишити людей в біді. Тому ми аналізуємо можливі варіанти допомоги з боку держави”, – заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас