«У нас фактично дефляція», — Шмигаль пояснив, як підняти економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«У нас фактично дефляція», — Шмигаль пояснив, як підняти економіку

Казна та Політика
2218
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що зараз в країні фактично спостерігається дефляція, що є символом охолодження економіки. На думку глави уряду, її потрібно розігріти.
Про це він сказав в інтерв’ю The Page
«Економіка буде працювати, ми далі будемо працювати над програмами стимулювання розвитку і розігріву економіки. У нас сьогодні є запас, тому що інфляція з початку року склала близько 2%. У липні взагалі -0,6%», – каже Денис Шмигаль.
За його словами, значного підвищення мінімальної заробітної плати в цьому році спостерігатися не буде, а ось з 2021-го — так. З початку наступного року вона збільшиться на 20% — до 6 тис. грн, що допоможе простимулювати споживчий попит, одночасно даючи можливість людям жити в реальному прожитковому мінімумі, а не в умовах, коли мінімальна зарплата менше, ніж реальний прожитковий мінімум.
Що стосується збільшення мінімальної зарплати, то прем’єр-міністр заявив, що вчителі, лікарі та інші — соціальні верстви, які простимулюють споживчий попит і опосередковано допоможуть бізнесу.
«Бізнес отримає збільшення споживання. Збільшивши заробітну плату людям, ми простимулюємо їх бажання купувати переважно українські продукти. Це опосередкована підтримка бізнесу», — зазначив Шмигаль.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що очікує вже на 2022 рік середні зарплати по країні на рівні 15 тисяч.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас