Українцям хочуть підвищити пенсію – в "Слузі народу" сказали, кому саме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям хочуть підвищити пенсію – в "Слузі народу" сказали, кому саме

Особисті фінанси
14401
Народна депутатка із фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24» розповіла, кому розраховують підвищити пенсію у 2021 році.
«Яка логіка підвищення пенсій? Крім того, що буде осучаснення, тобто перерахунок для всіх, орієнтовно це буде з 1 квітня або з 1 травня наступного року. Але є ще логіка, що старші люди отримують меншу пенсію. Вони раніше вийшли на пенсію, у них від чого вираховується ця пенсія – сама ставка була нижча», – зазначила нардеп.
Вона нагадала, що пенсіонерам, кому за 80, уже зробили доплату 500 грн до пенсій.
«І уряд обіцяв, я дуже сподіваюся, що це буде в бюджеті на наступний рік – доплату додатково для тих, кому за 75 років. Я не можу сказати ще суму, але як це було для тих, кому за 80 років, то очевидно, це може бути також, можливо, 500 грн для тих, кому за 75 – з наступного року», – заявила Кравчук.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій для 1,6 млн осіб. Це пов’язано зі зростанням мінімальної зарплати з 1 вересня до 5000 гривень.
  • За словами голови комітету ВР з питань соцполітики Галини Третьякової, Кабмін і Верховна Рада планують з 2021 року запровадити доплати до пенсій для пенсіонерів у віці від 75 років – подібні до тих, які цього року були запроваджені для пенсіонерів у віці від 80 років.
  • Статтею 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що починаючи з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас