В ЄС дали добро на збільшення авіаперельотів над Чорним морем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС дали добро на збільшення авіаперельотів над Чорним морем

Світ
445
Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів (European Aviation Safety Agency, EASA) заявило про безпеку авіаперельотів над Чорним морем.
Про це розповів глава Інституту публічної політики та консалтингу “Інпол” Сергій Биков, передає УНН.
За словами Бикова, тепер кількість польотів в повітряному просторі над Чорним морем зросте.
“Ця новина – хороший сигнал, це означає, що над українським Чорним морем літати безпечно, і європейці готові впроваджувати свої рейси саме над Чорним морем. Якщо ми говоримо, наприклад, про польоти в Туреччину або в країни Чорноморського регіону – їх спокійно можна проводити з допомогою тих коридорів, якими керує “Украерорух”, – повідомив експерт.
Биков розповів, що раніше іноземці використовували повітряні коридори над Чорним морем досить мляво.
“Сьогодні ми можемо прогнозувати, що після того, як завершиться карантин, кількість рейсів над Чорним морем збільшиться”, – зазначив він.
Днями Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів опублікувало оновлений Інформаційний бюлетень EASA SIB 2015-16R3 (Safety Information Bulletin) щодо безпечного використання шести маршрутів (L851, M856, M860, M854, M435, M861).
Ці маршрути EASA рекомендує користувачам повітряного простору використовувати для планування польотів над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас