НБУ визначив методику оцінки муніципальних облігацій як можливої застави за рефінансом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визначив методику оцінки муніципальних облігацій як можливої застави за рефінансом

Фондовий ринок
169
Національний банк затвердив підхід до визначення справедливої вартості муніципальних облігацій, які можуть бути включені до пулу застав за кредитами рефінансування.
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.
Оцінка таких цінних паперів здійснюватиметься з урахуванням властивого їм кредитного ризику, який відповідає жорстким обмеженням, встановленим Бюджетним кодексом України.
Як повідомлялося раніше, для пом’якшення впливу коноравірусу на економіку і банківську систему Національний банк розширив строки рефінасування банків та перелік прийнятної застави, до якого увійшли зокрема й муніципальні облігації. Ці цінні папери також було дозволено використовувати для здійснення банками операцій репо з Національним банком.
Рішення щодо включення муніципальних облігацій у заставний пул чи прийняття у якості предмета репо буде ухвалюватися окремим рішенням Правління Національного банку після проведення аналізу активів.
Включення муніципальних облігацій до застав за кредитами рефінансування направлене на розширення інструментарію банків з регулювання власної ліквідності, розвитку регіональних інфраструктурних проєктів та ринку цінних паперів загалом.
Для більш точного обрахунку справедливої вартості цінних паперів Національний банк також удосконалив підхід до врахування ринкових змін у кривих безкупонної дохідності ОВДП. Зокрема, період вибірки даних був зменшений з 45 до 15 робочих днів. Також до вибірки були включені договори, укладені на первинному ринку, якщо розміщення державних облігацій відбулося між двома та більше учасниками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас