Експерти готові розробити оптимальний законопроєкт щодо екоконтролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти готові розробити оптимальний законопроєкт щодо екоконтролю

Казна та Політика
310
Законопроєкт про екологічний контроль (№3091) несе корупційні ризики, його необхідно відкликати і підготувати спільно з експертами новий, збалансований проєкт.
Про це заявив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Калєнков, пише “Politeka”.
“Ми всі, сумлінний бізнес, за те, щоб держава здійснювала екологічний контроль, але ми за те, щоб це діяло в упорядкованому вигляді, щоб не створювати можливості або мінімізувати принаймні можливості для зловживань. А цей законопроєкт, який зареєстрований, вже настільки набув поганої популярності, що, напевно, з точки зору розробників, було б правильно його відкликати і зробити крок назад”, – сказав Калєнков.
За його словами, експертна спільнота готова розробити новий законопроєкт, який гарантуватиме державі можливості здійснювати екологічний контроль, але при цьому не створювати корупційні можливості для недобросовісних чиновників.
Раніше народний депутат України Сергій Магера заявив, що екологічні законопроєкти, ініційовані профільним парламентським комітетом, наділяють екоінспекцію необмеженими повноваженнями, які можуть бути використані для тиску на бізнес.
У свою чергу гендиректор УНПА “Укркокс” Анатолій Старовойт вважає, що ухвалення законодавчих ініціатив екологічного комітету Ради може призвести до зриву технологічних процесів на металургійних підприємствах і збільшення викидів заводами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас