У Кабміні пояснили, чому закрили кордони України для іноземців на день раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили, чому закрили кордони України для іноземців на день раніше

Казна та Політика
677
Україна вирішила закрити свої кордони для деяких категорій іноземних громадян на день раніше (28-го, а не 29 серпня), щоб уберегти їх і українців від COVID-19. А також, щоб не допустити порушення законодавства на кордоні.
Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.
За його словами, рішення прискорити термін введення обмежень на в’їзд для іноземців було непростим. Його розглядали з кількома міністерствами. Вони, зокрема, висловили стурбованість, що в період, який був оголошений раніше, будуть здійснені ті чи інші правопорушення корупційного характеру. Наприклад, швидкий в’їзд на територію України тих осіб, які не мають такого права.
“Тому вирішили прискорити цей процес і швидше запустити карантинні обмеження”, – зазначив Немчінов. Крім того, ситуацію з іноземцями, які вже встигли придбати квитки на 28 серпня, але не змогли приїхати в Україну, він назвав форс-мажором, а також додав, що, на жаль, з цим потрібно змиритися. “Це та необхідна умова (обмеження в’їзду. – Ред.), яку ми повинні забезпечити, щоб зберегти здоров’я не лише співгромадян, а й людей, які прилітають в Україну”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас