Держгеонадра виставляє найперспективніший нафтогазовий лот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгеонадра виставляє найперспективніший нафтогазовий лот

Фондовий ринок
419
Державна служба геології та надр 31 серпня проведе електронний аукціон з продажу Будищансько-Чутівської площі вуглеводнів, яка вважається однією з найперспективніших нафтогазових ділянок за останні 10 років.
Про це повідомив голова Держгеонадр Роман Опімах у соціальній мережі Facebook.
“За оцінкою геологів, ділянка є дуже перспективною з доведеною ресурсною базою та інфраструктурою поруч, що робить її найцікавішим нафтогазовим лотом за останні 10 років”, – зазначив Опімах.
Держгеонадра очікує, що в аукціоні візьме участь як мінімум 5 претендентів. Фаворитом вважається державна компанія “Укргазвидобування”.
Ділянка має площу 174,89 км2, розташована на території Полтавського та Чутівського адміністративних районів.
Перспективні ресурси нафти становлять понад 2 млн т, газу – 20,587 млрд куб. м.
Нагадаємо, Держгеонадра очікує дохід державного бюджету від продажу спецдозволів на користування надрами в 2020 році на рівні 1 млрд грн.
Раніше голова Держгеонадра презентував пакет реформ з новими правилами для надрокористувачів. Зміни до законодавства про надрокористування підтримав голова виконавчого комітету Ради реформ України Михайло Саакашвілі.
Як повідомлялося, депутати екологічного комітету парламенту схвалили діяльність Державної служби геології та надр у першому півріччі поточного року. Зокрема, щодо запуску службою єдиного вікна надрокористувача, що дозволило вдвічі скоротити кількість повернень документів заявникам та налагодити ефективний діалог із суб’єктами ринку
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас