У США розроблять спеціальне маркування для м'яса «з пробірки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розроблять спеціальне маркування для м'яса «з пробірки»

Технології&Авто
402
Міністерство сільського господарства США (USDA) і управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) заявили, що мають намір розробити правила для маркування продуктів, вирощених на клітинних культурах.
Про це пише Greenqueen.
USDA і FDA обговорили роль і відповідальність за продукти харчування, отримані з культивованих клітин тварин. Вони заявили, що працюватимуть разом над створенням спільних принципів для управління маркуванням таких продуктів. FDA має повноваження керувати галуззю морепродуктів, а USDA регулює сектор тваринництва та птахівництва. Усунення плутанини
“Ці принципи будуть спрямовані на усунення будь — якої плутанини серед споживачів, — сказав директор Служби безпеки харчових продуктів та інспекції (FSIS) при USDA Метью Майкл, – громадська думка буде запитуватися і враховуватися при розробці вимог до маркування для цих продуктів”.
Це означає, що, як і у випадку із законами про маркування м’яса і птиці для звичайних продуктів, що перебувають під юрисдикцією USDA, всі етикетки продуктів з м’яса і птиці, вирощених на клітинних культурах, повинні підлягати попередньому затвердженню з боку органів FSIS.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас