Лікарням можуть знизити виплати за безпідставні госпіталізації з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарням можуть знизити виплати за безпідставні госпіталізації з COVID-19

Казна та Політика
508
Міністерство охорони здоров’я України може знизити фінансування лікарень, які маніпулюють безпідставними госпіталізаціями пацієнтів з діагнозом COVID-19. Для цього введуть понижуючий коефіцієнт.
Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
За його словами, лікарням не платять за кількість пацієнтів з COVID-19 або вилікуваних за “ковідним пакетом”, тому підвищуючи число госпіталізацій, не можна отримувати більше грошей.
“Сума коштів, яка виплачується закладам охорони здоров’я, взагалі не залежить від кількості хворих на COVID-19 або пацієнтів з підозрою, які перебувають у цьому закладі. Ми, навпаки, зараз хочемо ввести понижуючий коефіцієнт за безпідставну госпіталізацію”, – заявив Ляшко.
Він уточнив, що лікарням платять за кількість бригад – по 17 тисяч гривень на місяць на бригаду з реаніматологів, інфекціоністів і медсестер. Вони формуються на певну кількість ліжок, зайнятих пацієнтами.
“Якщо, скажімо, в інфекційній лікарні 10 бригад, вона отримує 1,7 млн гривень на місяць, якщо більше – отримує більше. Ми не включаємо в боротьбу з коронавірусом всі лікарні відразу, щоб не розпорошувати весь ресурс і медичну допомогу”, – додав Ляшко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас