В офісах великої південнокорейської біткойн-біржі пройшли обшуки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В офісах великої південнокорейської біткойн-біржі пройшли обшуки

Фондовий ринок
434
Одну з провідних криптовалютних бірж Південної Кореї Coinbit підозрюють у накрутці 99% торгових обсягів. За допомогою шахрайської схеми компанія могла заробити понад 100 млрд вон ($85 млн), повідомляє місцеве видання Seoul News.
Вранці 26 серпня поліція Сеула прийшла в офіси фірми з обшуком. Співробітників біржі на чолі з власником Чоем Мо підозрюють у шахрайстві із застосуванням стратегії відмивочного трейдингу.
За даними поліції, керівництво Coinbit створило два гаманці на біржі. Перший використовувався для проведення угод з підробленими акаунтами для створення видимості високих обсягів.
Друга адреса імовірно використовувалася для операцій з маловідомими монетами і токенами ICO. Контролюючи їх обіг, керівництво біржі завищувало ціну і продавало ці активи роздрібним інвесторам, стверджують в поліції.
Окремі підозри у поліції викликала практика бухгалтерського обліку компанії.
«Той факт, що Coinbit відмовилася від проведення зовнішніх аудитів, вказує на нестандартне ведення діяльності. Їх обліку не можна довіряти», – повідомив журналістам податковий бухгалтер, який побажав зберегти анонімність.
Минулого тижня дослідники назвали популярні криптовалютні біржі з ознаками завищення торгових обсягів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас