Відповідальність, передбачена за неоплату праці у вихідний день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідальність, передбачена за неоплату праці у вихідний день

Особисті фінанси
1181
Робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.
Про це повідомляє Державна служба України з питань праці.
Сторони дійшли згоди щодо надання іншого дня відпочинку за умови роботи в вихідний день, проте роботодавець порушив цю норму закону:
  • у разі виконання припису центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, та усунення виявлених порушень, у визначені приписом строки заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються. При цьому, якщо припис про усунення виявлених порушень, виданий інспектором праці, не виконаний – застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі мінімальної заробітної плати;
  • вчинення порушення, повторно протягом року з дня виявлення порушення – у двократному розмірі мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення.
Якщо сторони дійшли згоди компенсувати роботу в вихідний день у грошовій формі у подвійному розмірі, і роботодавець порушує норми вимог:
  • у разі виконання припису у визначені строки заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються;
  • якщо припис не буде виконано – застосовуватимуться фінансові санкції у двократному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

Довідка Finance.ua:

  • Держпраці нагадала про актуальні штрафи за неоформлених працівників, зарплату «у конвертах», несвоєчасну і неповну оплату праці та інші порушення трудового законодавства.
  • За час карантину в Україні багато компаній перейшли на віддалений режим роботи. Експерти вважають, що попит на офіси впаде через переведення співробітників на віддалену роботу й після карантину. А до звичайного режиму роботи поки не готові повернутися 40% українців.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас