NASA готує до запуску космічний корабель на «зеленому» паливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA готує до запуску космічний корабель на «зеленому» паливі

Енергетика
622
Близько року тому NASA розпочало роботу зі створення нового ракетного палива Advanced Spacecraft Energetic Non-Toxic (ASCENT), яке повинно стати «зеленою» альтернативою гідразину, що широко використовується і володіє неабиякою токсичністю. Нарешті, аерокосмічне агентство оголосило про завершення досліджень і анонсувало місію з запуску «екологічно чистого» космічного корабля.
Ракетне паливо нового типу, раніше відоме як AF-M315E, являє собою монопаливний склад, розроблений Відділенням ракетних двигунів дослідницької лабораторії ВПС США. ASCENT. За заявою його творців, воно забезпечує збільшення питомої щільності імпульсу на 50% в порівнянні з монотоплівом на основі гідразину, при цьому володіє набагато меншою токсичністю, коштує дешевше і не вимагає використання костюмів повної хімзахисту при роботі з ним.
Розробка проводилася в рамках місії NASA з впровадження нового палива, яка була запущена близько року тому. Отриманий пропелент, за словами представників агентства, стане «зеленою» альтернативою існуючим токсичним варіантів, але пов’язана з ним силова установка ще ніколи не використовувалася в реальних місіях. Проте розробники запевняють, що провели всі необхідні випробування на придатність палива до експлуатації.
Зараз NASA вирішило майже всі технічні питання, пов’язані з доказом того, що ASCENT можна використовувати для його власних космічних програм, а також для запусків ракет комерційних компаній. Агентство вже планує місію Lunar Flashlight, в якій буде задіяний невеликий космічний корабель на «зеленому» паливі.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас