Дослідники MIT придумали, як робопес Dr. Spot може допомогти в діагностиці COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники MIT придумали, як робопес Dr. Spot може допомогти в діагностиці COVID-19

Технології&Авто
261
Роботи Spot, розроблені компанією Boston Dynamics, знаходять застосування в багатьох сферах: від обстеження заводу Ford в Мічигані до випасу овець у Новій Зеландії. Раніше в цьому році компанія також оголосила, що Spot може допомагати пацієнтам з коронавірусом. А тепер дослідники Boston Dynamics і Массачусетського технологічного інституту повідомили, що вони спільно створили модифікацію Dr. Spot. Це робот, який здатний вимірювати життєво важливі функції пацієнта без контакту лікаря з потенційним хворим.
Чотириногі роботи Spot створені таким чином, щоб вони могли успішно переміщатися (автономно або з дистанційним управлінням) в умовах, які недоступні колісним роботам. У процесі створення модифікації Dr. Spot дослідники оснастили робота «безконтактними системами моніторингу», які використовують радіосигнали і радарні датчики для вимірювання життєво важливих показників, таких як частота дихання і частота серцевих скорочень. Інфрачервоні камери використовувалися для вимірювання температури.
Дослідники MIT придумали, як робопес Dr. Spot може допомогти в діагностиці COVID-19
У робота також є планшет, який дозволяє лікарям віддалено спілкуватися з пацієнтами. Дослідники протестували Dr. Spot на добровольцях в Harvard Medical School’s Brigham і Women’s Hospital в Бостоні.
Дослідники стверджують, що Dr. Spot може не тільки допомогти зберегти дефіцитні засоби індивідуального захисту, але також сприяє стримуванню передачі коронавірусу, відокремлюючи персонал лікарні від пацієнтів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас