Microsoft прибрала можливість повного відключення вбудованого антивіруса Windows 10 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft прибрала можливість повного відключення вбудованого антивіруса Windows 10

Фондовий ринок
557
Не так давно Microsoft зізналася, що заблокувала можливість деінсталяції нового браузера Edge з Windows 10, пояснивши це турботою про користувачів. Але на цьому софтверний гігант вирішив не зупинятися, і в нещодавньому серпневому оновленні Windows 10 (версії 4.18.2007.8) позбавив користувачів можливості відключення вбудованого антивіруса Windows Defender («Захисник Windows»), пише itc.ua.
Не секрет, що останнім часом Microsoft активно розвиває і просуває Windows Defender. За останній рік фірмовий антивірус поширився на всі актуальні платформи – Mac, Linux, Android і iOS.
Microsoft прибрала можливість повного відключення вбудованого антивіруса Windows 10
І хоча в налаштуваннях Windows 10 з незапам’ятних часів була присутня можливість відключити «захисника», вона не дозволяла деактивувати ПЗ повністю. До цього моменту просунуті користувачі могли зробити це через реєстр: в графі DisableAntiSpyware значення «0» вмикало антивірус, а «1» — вимикало. Це був офіційний спосіб. Але з виходом оновлення Windows 10 версії 4.18.2007.8 він зник. У Microsoft прямо заявили, що прибрали цю можливість.
Microsoft прибрала можливість повного відключення вбудованого антивіруса Windows 10
Навряд чи для просунутих користувачів це стане великою перешкодою — при особливому бажанні спосіб знайти можна, але доведеться витратити трохи більше часу і, ймовірно, вдадуться до сторонніх інструментів. Очевидно, Microsoft дуже не хоче, щоб користувачі Windows 10 відключали вбудований антивірус.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас