У НБУ вважають передчасним зниження інфляційної мети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ вважають передчасним зниження інфляційної мети

Казна та Політика
431
Зниження інфляційної мети Національного банку України, яка на даний момент становить 5%, найближчим часом може бути передчасним кроком.
Про це повідомила пресслужба регулятора у Facebook у четвер.
“Щоб знизити інфляційні очікування бізнесу і населення, (…) центробанки зазвичай тримають інфляційний таргет на одному рівні багато років. Якщо протягом цього часу центробанк показує здатність досягати своєї мети, він здобуває довіру бізнесу і населення, а це позитивно впливає на розвиток економіки. А потім вже і мету можна переглядати в бік пониження”, – зазначено в повідомленні.
Відзначається, що інфляційна мета центробанку в 5%, яку встановила Рада НБУ п’ять років тому, була досягнута тільки минулого року.
Як повідомлялося, голова департаменту макроекономічних досліджень інвестиційної групи ICU Сергій Ніколайчук на початку серпня зазначив, що Раді НБУ необхідно задуматися про зниження інфляційної мети регулятора, оскільки 5%-ний рівень показника є одним з найбільш високих у світі — серед 39 країн з режимом інфляційного таргетування вища мета тільки у Гани (8%).
Коментуючи пропозицію Ніколайчука, член Ради НБУ Віктор Козюк зазначив, що йому складно сказати, чи буде зниження інфляційної мети на 2021 рік. На його думку, зниження показника треба обговорювати з 2022 року.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас