Після запровадження карантину сотні тисяч трудових мігрантів не можуть знайти роботу в Україні - фахівці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після запровадження карантину сотні тисяч трудових мігрантів не можуть знайти роботу в Україні - фахівці

Казна та Політика
841
Українським працівникам, які спецрейсом вилетіли на роботу в Естонію і порушили умови самоізоляції – загрожують штрафи і висилка з країни.
Про це заявили в МЗС країни.
І це лише один з багатьох подібних епізодів – констатують фахівці. Адже із запровадженням карантину в ЄС – сотні тисяч трудових мігрантів повернулися в Україну. І значна їх частина – досі в пошуках роботи, передає “5 канал”.
“В цілому ми оцінювали трудову міграцію разом з маятниковою і постійною на рівні 7,5 мільйона осіб. Максимум – на піку. З них близько 3 мільйонів – це люди, які мають реальний статус за кордоном, вони працюють легально… А от решта – мають короткострокові контракти, в основному в Польщі, і значна частина цих людей – вона, звичайно, в Україні. Тому можна говорити про кількість від кількох сотень тисяч до 2 мільйонів максимум”, – зазначає експерт програми
Президент Асоціації адвокатів України Зоя Ярош додає: “Їх повернення говорить про те, що у нас збільшилася кількість трудових ресурсів. Але чи зможуть вони знайти роботу зараз при такому спаді економіки – на мій погляд, шанси не дуже великі”.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас