Міністерство інфраструктури ініціювало нову модель громадського транспорту: що вона передбачає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство інфраструктури ініціювало нову модель громадського транспорту: що вона передбачає

Казна та Політика
2121
Міністерство інфраструктури ініціювало законопроєкт, який дозволяє реформувати систему маршрутних перевезень. Нова модель громадського транспорту має дозволити замінити маршрутки на автобуси, електробуси чи тролейбуси.
Що передбачає документ і як може змінитися система міський перевезень, в ефірі Сніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.
“Неформально цей законопроєкт ми називаємо “війна маршруткам”. Це і про відсутність безпекового складника, і про обіг готівкових коштів, і про небажання надавати послуги пільговикам”, – розповів Криклій. 
Запропонований відомством законопроєкт дозволяє містам замовляти транспортну послугу, наприклад електробуси, тролейбуси чи автобуси.
“Місто оголошує конкурс на те, хто готовий закупити відповідний транспорт і обслуговувати ті чи інші маршрути. Місто замовляє послугу, і приватні перевізники тоді мають гарантовану суму, яку вони зможуть заробляти. Приватник позбавляється мотивації недопускати пільговиків, все переходить на електронний квиток і переходить на безготівковий розрахунок, можна гарантувати безпекову складову”, – пояснив очільник міністерства. 
За його словами, для перевізників будуть певні вимоги, які зацікавлене контролювати місто, бо є замовником послуги. Конкретно дати, коли запрацює модель, немає, пояснив міністр і назвав це “викликом для мерів міст у контексті місцевих виборів”.
Завдяки цій моделі можна вивести з тіні доходи перевізників, запровадити електронний квиток. Крім того, можливе страхування пасажирів.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас