В Україні буде розроблена нова економічна стратегія - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні буде розроблена нова економічна стратегія - Шмигаль

Казна та Політика
483
В Україні буде розроблена економічна стратегія, на основі якої надалі будуть розроблятися державні цільові програми.
Про це, як повідомляється на сайті Кабміну, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі представників уряду, Офісу президента, керівництва Нацбанку та українського бізнесу.
На зустрічі були присутні власники та топ-менеджери більш як 50 компаній. Учасники дискусії обговорили питання розробки «Національної економічної стратегії 2030».
У пресслужбі уряду відзначили, що на основі цього документа будуть розроблені державні цільові програми, які почнуть реалізовуватися з 2021 року. Шмигаль закликав підприємців взяти участь у створенні стратегії.
Він зазначив, що серед стратегічних цілей на найближчі десять років обов’язково має бути створення цивілізованого ринку цінних паперів.
«Це той інструмент, який дозволяє громадянам інвестувати, зокрема, у власні національні компанії та отримувати дохід. Разом з тим, це буде сприяти підвищенню капіталізації національних бізнесів, їх більш прозорого функціонування та звітності», – заявив Шмигаль.
Генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длигач написав у Facebook, що аналітичним центром і модератором процесу створення Національної стратегії виступить Центр економічного відновлення.
Радник Шмигаля Кирило Криволап повідомив у Facebook, що планується «інтенсивний спринт до середини грудня». «У вересні старт публічної дискусії (до неї робота в експертних групах). Жовтень – solid draft. Грудень – підсумковий документ плюс серія постанов уряду, що активують основні елементи, проекти законів і державні цільові програми, які запускають фінансування», – зазначив він.
За словами Криволапа, в ході розробки стратегії будуть визначені «конкретні вектори розвитку».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас