Microsoft оголосила про припинення підтримки Internet Explorer і старого Edge — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft оголосила про припинення підтримки Internet Explorer і старого Edge

Технології&Авто
651
Компанія Microsoft оголосила про припинення підтримки своїх застарілих браузерів Internet Explorer 11 і Edge Legacy.
Згідно з офіційною заявою розробників, підтримка старого Edge завершиться 9 березня 2021 року, а Internet Explorer 11 – 17 серпня. Веб-додаток Microsoft Teams перестане підтримувати IE 11 з 30 листопада 2020 року.
Припинення підтримки означає, що Microsoft перестане випускати оновлення безпеки для браузерів. Крім того, в процесі взаємодії зі службами і сервісами Microsoft через старі оглядачі можуть спостерігатися збої, некоректне функціонування або недоступність частини функцій. На зміну застарілим браузерам прийшов новий оглядач Edge, побудований на базі Chromium.
“Клієнти використовують IE 11 з 2013 року, коли онлайн-середовище було набагато менш складним, ніж сьогодні. Відтоді з’явилися веб-стандарти і браузери, такі як новий Microsoft Edge, які дозволили зробити роботу в Інтернеті більш комфортною та інноваційною. Ми вважаємо, що ця зміна буде корисною для передплатників Microsoft 365 як в споживчому, так і в комерційному сегментах, оскільки вони отримають доступ до більш швидкого і чутливого інтерфейсу, а також великої кількості функцій в повсякденних інструментах, таких як Outlook, Teams, SharePoint та ін.», – йдеться в повідомленні Microsoft.
Нагадаємо, розробка Internet Explorer версій 8, 9 і 10 була припинена в 2016 році, а за рік до цього Microsoft представила заміну веб-оглядачу в особі Edge, який функціонував на власному движку компанії. Відтоді минуло не так багато часу, а вже на початку цього року був представлений оглядач Microsoft Edge на основі Chromium, що має власні особливості на зразок захисту від відстеження у веб-просторі, активованого за замовчанням.
Варто відзначити, що зараз велика кількість браузерів побудовані на базі вихідних кодів відкритого проєкту Chromium. Мова йде не тільки про Chrome або Edge, кодову базу Chromium використовують Vivaldi, Opera, Brave та ін.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас