Зеленський пообіцяв за два роки побудувати міст у Запоріжжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пообіцяв за два роки побудувати міст у Запоріжжі

Казна та Політика
766
Міст через Дніпро у Запоріжжі можна побудувати за два роки з моменту підписання договору з підрядною компанією.
Про це сьогодні заявив президент Володимир Зеленський, який прибув у регіон з робочим візитом.
«Що стосується нашого флагмана – моста у Запоріжжі. Він дуже кошторисний, пріоритетний, символ як для людей, так і влади. З моменту підписання контракту (21 лютого 2020 року. – Ред.) знадобиться два роки приблизно. Хочеться досягнути такого результату», – сказав Зеленський.
На цей рік постановами Кабміну на мости у Запоріжжі передбачено 3,7 млрд гривень. Підрядник вже отримав у вигляді авансових платежів майже 2 млрд гривень, на які він закуповує металеві конструкції.
Запорізький міст – це магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Історії будівництва мосту – 16 років.
У межах національної програми «Велике будівництво», ініційованої Зеленським, в 2020 році будівництво мосту було відновлено. У лютому цього року переможцем тендеру на будівництво об’єкту було визначено турецьку компанію «Онур Тааххут». Загальна вартість проєкту – 11,9 млрд грн (з ПДВ). 10 квітня ДАБІ надала дозвіл на початок будівельних робіт.
Автотранспортна магістраль через Дніпро у місті Запоріжжя є інфраструктурним об’єктом загальнодержавного значення, який забезпечуватиме якісний та надійний транспортний зв’язок між Лівобережжям та Правобережжям України на південному сході.
Відсутність надійних транспортних зв’язків між лівим і правим берегами Дніпра є головною транспортною проблемою не тільки міста Запоріжжя, а й регіону в цілому. Необхідність у будівництві автотранспортної магістралі через Дніпро у Запоріжжі виникла більше 25 років тому та з роками загострювалась.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас