До кінця року побудують близько 500 кілометрів доріг - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року побудують близько 500 кілометрів доріг - Зеленський

Казна та Політика
1103
Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент проінспектував трасу М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта. За його словами, до кінця року в Україні буде збудовано близько 500 км доріг.
Про це під час робочої поїздки до Запорізької області заявив президент України Володимир Зеленський.
“Найголовніше те, що люди їдуть по нормальній дорозі. Загалом за період з кінця 2019 до кінця 2020 року буде збудовано біля 500 км доріг державного значення. Запоріжжя показує одні з найкращих в Україні результати”, – сказав Зеленський.
Першим об’єктом, який проінспектував Президент, стала траса М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, яка є міжнародною автодорогою державного значення. Саме ця дорога має великий вплив на розвиток виробництва та сільського господарства Запорізької області, забезпечує транзитний рух вантажних та легкових автомобілів з прилеглих областей та проходить через населені пункти м. Запоріжжя, м. Василівка, м. Мелітополь, які не мають об’їзних доріг.
Цього року в рамках Програми «Велике будівництво» на автодорозі М-18 виконуються роботи з капітального та поточного середнього ремонтів, загалом ремонтується 122,9 км.
За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, наразі дорожники відремонтували дороги “Запоріжжя – Маріуполь”, “Василівка – Бердянськ” і далі йде “Запоріжжя – Мелітополь”.
“Наразі роботи виконуються на ділянці від м. Запоріжжя до Мелітополя – 105 км. Працюють три підрядні організації “Автомагістраль-Південь”, “Онур” та “Азалтин”. Близько 41 км вже з верхнім шаром. Деякі ділянки було перероблено за рахунок підрядної організації. Контроль якості виявив недоліки і підрядник переробив. Щодо гарантії, то підрядник дає 8 років на основу дорожнього одягу і 3 роки на верхній шар покриття”, – сказав начальник відділу експлуатації Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Олег Галич.
Всі роботи фінансуються із державного бюджету. Загальна вартість робіт – понад 3,3 млрд гривень. Наразі профінансовано близько 960 тисяч гривень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас