Samsung і LG розробляють нові типи дисплеїв, що згинаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung і LG розробляють нові типи дисплеїв, що згинаються

Технології&Авто
343
Виробники смартфонів продовжують активно розвивати напрямок гнучких пристроїв. Бажаючи зробити такі гаджети більш довговічними, компанії впроваджують нові технології при розробці екранів наступного покоління.
Відповідно до нещодавнього витоку, свої патенти на створення гнучких матриць з підвищеною «живучістю» подали відразу два техногіганти – LG і Samsung.
Samsung і LG розробляють нові типи дисплеїв, що згинаються
За даними джерел мережі, LG Display розробила новий метод виробництва дисплеїв. Технологія повинна звести до мінімуму утворення складок, що виникають при багаторазовому згинанні екрана, що складається з декількох шарів. Зазвичай на лінії згину створюється механічна напруга, внаслідок чого відбувається деформація підкладки. Запатентований метод LG Display передбачає використання «контрольного шару», який виконує роль амортизатора, запобігаючи утворенню складок.
Samsung і LG розробляють нові типи дисплеїв, що згинаються
Аналогічним шляхом пішла і Samsung Display, але в якості амортизатора вендор планує використовувати спеціальний клей, здатний змінювати силу зчеплення при деформації. Таким чином, в складеному стані панель втрачає свою адгезійну міцність і відділяється від опори, а в розгорнутому вигляді відновлює її.
«Використовується чутливий до тиску клей (PSA), який склеюється або розділяється при низькому тиску, що збільшує довговічність панелі за рахунок зняття напруги», – йдеться в заявці на патент компанії Samsung Display.
Який з цих патентів першим побачить світло, і коли виробники планують представити подібні дисплеї, джерело не повідомляє.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас