МЗС домовляється з Китаєм про скасування туристичних віз для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС домовляється з Китаєм про скасування туристичних віз для українців

Казна та Політика
329
Міністерство закордонних справ веде переговори з Китаєм для взаємного безстрокового скасування туристичних віз, а також розраховує, що результатом безстрокового введення з серпня безвізового режиму в’їзду для громадян ще шести іноземних держав стане відповідна лібералізація ними візового режиму для українців і залучення в країну інвестицій.
Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на Міністерство закордонних справ.
“З метою встановлення безвізового режиму для туристичних поїздок громадян України та Китаю на взаємній і постійній основі з китайською стороною ведеться робота щодо закріплення відповідних візових спрощень на договірно-правовому рівні. За результатами досягнутих у цьому контексті домовленостей уряд проінформує громадськість”, – йдеться у відповіді на запит агентства.
З 1 серпня указом Президента Володимира Зеленського Україна в односторонньому порядку ввела до лютого 2021 року безвіз для громадян Китайської Народної Республіки, які в’їжджають в країну з туристичною метою, якщо строк їхнього перебування не перевищує 30 днів протягом 180 днів.
Також з 1 серпня указом Президента Володимира Зеленського Україна в односторонньому порядку безстроково ввела безвіз для громадян Австралії, Нової Зеландії, Бахрейну, Кувейту, Оману та Саудівської Аравії, якщо строк їхнього перебування в країні не перевищуватиме 90 днів протягом 180 днів.
“Українська сторона очікує, що цей крок стане основою для подальшої лібералізації візових процедур для громадян України”, – сказано у відповіді зовнішньополітичного відомства.
МЗС не відповів на запитання агентства про те, за яким принципом для лібералізації візового режиму було обрано саме ці країни, і чому для громадян 6 країн безвіз введено безстроково, а для громадян Китаю – тимчасово.
“Рішення додасть потужний імпульс розвитку двосторонніх відносин, створить сприятливі умови для перезавантаження української туристичної галузі, активізації взаємовигідного двостороннього економічного співробітництва та залучення іноземних інвестицій в Україну”, – впевнене міністерство.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас