За які порушення трудового законодавства можуть накласти штраф: пам'ятка від Держпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За які порушення трудового законодавства можуть накласти штраф: пам'ятка від Держпраці

Особисті фінанси
3142
Держпраці нагадала про актуальні штрафи за неоформлених працівників, зарплату «у конвертах», несвоєчасну і неповну оплату праці та інші порушення трудового законодавства.
Про це пише Держпраці у Житомирській області.
Відповідальність. До юросіб та ФОП, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, можуть застосовувати фінансову та адміністративну відповідальність.
Фінансова відповідальність застосовується до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ФОП), якщо вони є роботодавцями, а адміністративна відповідальність – до посадових осіб підприємств, а також ФОП. Фінансова відповідальність може застосовуватись одночасно з адміністративною.
За які порушення можуть накласти штраф:
  • за недопущення до проведення перевірки;
  • за створення перешкод у її проведенні;
  • за виявлення незадекларованої праці: не уклали трудовий договір, не повідомили про найм Державну податкову службу, не сплатили податки.
Щодо всіх інших питань інспектор складає припис, де вказує, що треба виправити. Якщо це зробити у зазначені строки, то роботодавця не будуть притягати до відповідальності.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 вересня ДПС відновить перевірки щодо порушень трудового законодавства.
  • За неподання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників до податкових інспекцій передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас