Найбільший у Грузії мобільний оператор запустив технологію 5G в тестовому режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший у Грузії мобільний оператор запустив технологію 5G в тестовому режимі

Світ
299
Найбільший в Грузії оператор мобільного зв’язку Magticom, власниками якого є американські компанії International Telcell Celular LLC і Telcell Wireless LLC, почав тестувати технологію 5G.
Як йдеться в прес-релізі Magticom, в цьому напрямку компанія співпрацює з трьома провідними світовими виробниками телекомунікаційного обладнання, а також в паралельному режимі веде поглиблене вивчення новітніх технологій та навчання фахівців.
При цьому наголошується, що на даному етапі Magticom поки не планує комерційний запуск мережі 5G.
“Технологія п’ятого покоління в основному має бути адаптована до індустріальних галузей, які повинні стати головними користувачами цієї технології, що малоймовірно протягом найближчих трьох років. Водночас, поки середнє споживання інтернету в роздрібному сегменті мобільного ринку не буде перевищувати 15-20 Гб на місяць на кожного абонента, комерційний запуск мережі 5G невиправданий”, – пояснює компанія.
У повідомленні йдеться, що наразі в мережі Magticom здійснюється тестування станцій п’ятого покоління, де технологічні швидкості, що відображають стільникову провідність, коливаються в межах 20-25 Гб на секунду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас