Комунальники перерахували киянам за неякісні послуги 32 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальники перерахували киянам за неякісні послуги 32 млн грн

Особисті фінанси
555
Із початку року комунальні керуючі компанії здійснили перерахунок у бік зменшення споживачам за послуги на суму 32 мільйони гривень.
Про це повідомив начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю Станіслав Москалевський, передає КМДА.
Чому зробили перерахунок:
  • основну частину перерахунку керуючі компанії здійснюють самостійно і за зверненням мешканців у разі ненаданих чи неякісно наданих послуг;
  • також протягом шести місяців поточного року Управління (інспекція) самоврядного контролю КМДА обстежила 928 житлових будників. Управління провело 172 перевірки з неякісного обслуговування, що теж ставало підставою для проведення перерахунку.
«Проводиться перерахунок у разі неякісного прибирання прибудинкової території, сходових клітин, технічного обслуговування ліфтів, обслуговування систем диспетчеризації, технічного обслуговування та поточного ремонту систем протипожежної автоматики та димовидалення, поливу клумб та газонів, енергопостачання ліфтів тощо», – зауважив Станіслав Москалевський

Перерахунок за неякісну комуналку 💡

Також здійснено коригування нарахувань на користь споживачів за послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання виконавцями послуг КП «Київтеплоенерго» та ТОВ «Євро-реконструкція» на суму близько 2 млн грн.
Управління здійснювало у період карантину контроль за дезінфекцією ліфтових кабін, сходових клітин та під’їздів житлових будинків, що обслуговуються КП «Керуючі компанії з обслуговування житлового фонду районів м. Києва».

Довідка Finance.ua:

  • Найбільше боргів за комунальні послуги мають споживачі столиці України – 6,1 млрд грн.
  • У КМДА заявили, що орієнтовно 5% споживачів не розраховуються за комунальні послуги взагалі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас