Податкова відпустка для ФОП І-ІІ груп: нагадування від ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова відпустка для ФОП І-ІІ груп: нагадування від ДПС

Особисті фінанси
958
Підприємці-платники єдиного податку І і ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки.
Про це нагадують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.
Як скористатись таким правом на відпустку:
  • платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву у довільній формі, в якій зазначити період запланованої відпустки;
  • відповідно до норм Податкового кодексу, така відпустка надається один раз на рік, протягом одного календарного місяця;
  • з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів заяву щодо періоду щорічної відпустки необхідно подавати до початку відпустки.
Відмічається, що на період відпустки підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити в розмірі не менше мінімального страхового платежу – 1039,06 гривень.
Крім того, якщо під час відпустки підприємець отримує дохід, то йому доведеться сплатити єдиний податок, адже отримання коштів є підтвердженням ведення господарської діяльності.

Довідка Finance.ua:

  • Державна податкова служба нагадує, що 31 серпня – останній термін для подання заяви про списання недоїмки з ЄСВ.
  • До Верховної Ради поданий законопроєкт, яким передбачається розширення переліку осіб, які звільнені від сплати ЄСВ за себе.
  • 29 липня 2020 року на засіданні Кабмін затвердив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки. У цьому документі, зокрема, закладається зростання мінімальної зарплати. В Україні від розміру мінімальної зарплати залежать деякі виплати, зокрема – єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас