Huawei подала патент на датчик відбитків пальців на весь екран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei подала патент на датчик відбитків пальців на весь екран

Технології&Авто
341
Китайський телекомунікаційний гігант Huawei, за повідомленнями інтернет-джерел, патентує технологію, яка дозволить задіяти для сканування відбитків пальців всю площу поверхні дисплея в смартфонах.
У багатьох сучасних стільникових апаратів дактилоскопічний сканер інтегрований безпосередньо в область екрана. Однак зчитування відбитків здійснюється тільки в певній зоні в нижній половині панелі.
Розробка Huawei дасть можливість знімати відбитки пальців у будь-який секції сенсорного дисплея. За задумом компанії, за рахунок цього можна буде реалізувати якісно нові функції.
Наприклад, спроститься ідентифікація користувачів у різних додатках. Замість того щоб спочатку запускати програму, а потім проходити аутентифікацію через дактилоскопічний датчик, може бути активований режим, при якому упізнання користувача буде виконуватися безпосередньо в момент дотику до піктограми програми.
Крім того, технологія Huawei дозволить розширити можливості екрана блокування: користувач зможе швидко отримувати доступ до персональної інформації, повідомлень тощо.
Зазначається також, що робота системи може бути налаштована таким чином, що сканування відбитків відбуватиметься тільки в якійсь певній зоні екрана.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас