На авіаквитки ввели додатковий збір: як зміняться ціни на перельоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На авіаквитки ввели додатковий збір: як зміняться ціни на перельоти

Особисті фінанси
1274
В Повітряному кодексі Верховна Рада закріпила державний збір в 2 долари з авіакомпаній за кожного пасажира, який вилітає з України. Закон набрав чинності 7 серпня 2020 року.
Ставка державіазбору за кожного пасажира на рейсах усередині України становить $0,5, на міжнародних рейсах – $2. Відповідно до прийнятого закону, державний авіаційний збір стягуватимуть з авіаперевізників.
Про те, як відіб’ється це на ціні на авіаквитки, повідомляє The Page.
Вплив на вартість авіаквитків. Авіаційний юрист Андрій Гук в коментарі Avianews повідомив, що міжнародні авіакомпанії, які літають в Україну, вже включають аналог збору у вартість квитка окремим рядком під позначенням UD. Але у випадку з національними перевізниками, наприклад МАУ, квитки можуть подорожчати на $0,5-2. Це може статися через те, що авіакомпанія зараз не враховує збір в ціні квитка.
Якщо авіакомпанія не сплатить авіазборів протягом 30 днів, вона не тільки не зможе відкрити новий маршрут, поповнити свій флот літаком, а й потрапить під санкції.
Куди направляють кошти. Авіаційний збір спрямовуватиметься до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.

Справка Finance.ua:

  • 13 июля Рада поддержала законопроект о введении сбора за вылет пассажиров.
  • Позже министр инфраструктуры Владислав Криклий отметил, что повышение цен на авиабилеты в связи с принятием закона о введении единых правил взимания госсборов в авиации не произойдет.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас