Уподобання українців щодо зберігання грошей (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уподобання українців щодо зберігання грошей (інфографіка)

Особисті фінанси
5655
Комунікаційна компанія Noblet Media CIS, та Info Sapiens представили результати дослідження про спосіб життя і фінансові погляди середнього та вище середнього класів населення в країнах, де працюють компанії.
Дослідження виявило ставлення споживачів до життєвих цілей та пріоритетів у 6 країнах: Україні, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Узбекистані.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Info Sapiens і Noblet Media та Info Sapiens.
Як і громадяни інших п‘яти країн, українці найбільш за все прагнуть покращити економічний добробут (79%). 35% українських громадян часто думають про досягнення певних змін у своїй громаді чи суспільстві загалом – цей показник вищий, ніж в інших країнах, можливо, через найбільш нестабільну соціально-політичну ситуацію серед усіх країн, де було проведено дослідження.
На тлі швидкого зростання індустрії стартапів в Україні, 37% респондентів відповіли, що хотіли б розпочати свій власний бізнес (порівняно з 9% в Азербайджані та 13% в Грузії); 24% респондентів вважають за краще працювати у складі глобальної приватної компанії, а 13% обрали б недержавний сектор на міжнародному рівні.
Дійсно, існують певні передумови підприємницького духу українців: вони більше за інших воліють приймати якомога більше рішень на роботі (75%), тоді як громадяни інших п’яти країн вважають за краще приймати якомога менше рішень. Ключова відмінність країн щодо особистого життя полягає в тому, як люди проводять свій вільний час – українці є найбільш орієнтованими на сім’ю, а громадяни інших країн
частіше надають перевагу друзям.
Українці переважно воліють зберігати гроші вдома або в банківській комірці в доларах (40%) або в національній валюті (33%).
Особистий бюджет і витрати. Вкладати гроші в нерухомість воліють 17% опитаних, а відкривати банківський депозит в доларах або гривнях — 12% і 11% відповідно.
Лише 9% українців готові витрачати гроші на зустрічі з друзями та розваги.
Більшість вважає за краще економити.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

“Такі настрої стримують розвиток української економіки, оскільки громадяни в інших країнах вважають за краще не зберігати гроші вдома, а вкладають їх у нерухомість або використовують депозити та інші фінансові інструменти”, – наголошується в дослідженні.
Особисті цілі та кар’єрні можливості. Українці в першу чергу прагнуть поліпшити свій економічний добробут (79%). 35% опитаних думають про досягнення певних змін і в суспільстві в цілому.
37% респондентів відповіли, що хотіли б почати свій власний бізнес, 24% вважають за краще працювати в приватній компанії, а 13% обрали б недержавний сектор на міжнародному рівні.
Про підприємницькі здібності українців свідчить той факт, що вони воліють ухвалювати самостійно якомога більше рішень на роботі (75%).
Уподобання українців щодо зберігання грошей (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • За оцінками НБУ, доходи українців вперше за три роки припинили зростати. Наслідком економічної кризи 2020 року стане припинення зростання реальних доходів українців. Про це йдеться в “Звіті про фінансову стабільність” НБУ.
  • Негативно на доходах позначилося падіння зарплати трудових мігрантів. У березні-квітні вона в доларовому еквіваленті знизилася на 9% р/р, хоча за чотири місяці все ще спостерігався незначний приріст.

Примножити доходи і отримати бонус до свого депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас