У Центрі зайнятості заявили, що на карантині працевлаштували 150 тисяч безробітних українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Центрі зайнятості заявили, що на карантині працевлаштували 150 тисяч безробітних українців

Особисті фінанси
311
Служба зайнятості в Україні, яка через карантин працювала тільки дистанційно, повернеться до звичайного режиму – центри зайнятості відновлюють особистий прийом громадян.
Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
Онлайн-прийом громадян при цьому залишається в силі. А рішення відновити прийом українців в приміщеннях стосується всіх центрів зайнятості та філій, які розташовані в “зеленій” зоні рівня епідемічної небезпеки.
“Продовжать працювати з частковими обмеженнями центри зайнятості в районах, де визначено “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень небезпеки. Такі окремі території станом на 5 серпня мають Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області”, – повідомили у відомстві.
У той же час під час дії карантину в онлайн режимі фахівці центрів зайнятості не припиняли підбирати вакансії для безробітних, а для роботодавців – кваліфікований персонал. Так, протягом 12 березня – 31 липня роботу вдалося знайти для 222 тис. громадян.
“Наразі відновлюється робота підприємств та організацій по всій країні. Як наслідок – зростає кількість поданих до служби зайнятості вакансій та поступово зменшується кількість зареєстрованих безробітних. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис., у липні – 68 тисяч” , – додали в Мінекономіки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас