Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту приватним компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту приватним компаніям

Казна та Політика
321
Міністерство фінансів України видало ліцензії на виробництво спирту приватним компаніям.
Про це повідомив в.о. директора державного підприємства (ДП) “Укрспирт” Сергій Блескун.
“Вже місяць, з 1 липня ДП “Укрспирт” більше не монополіст. Мінфін видав ліцензії на виробництво спирту іншим заводам. Це великий крок для галузі та певні зміни для “Укрспирту”. Зокрема, поступово кількість наших клієнтів зменшуватиметься. Компанії будуть відмовлятись брати спирт у колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок”, – написав він на свій сторінці у Facebook у понеділок.
Блескун також зазначив, що не можна затягувати з приватизацією “Укрспирту”.
“Це буде рівносильне тому, що заводи підприємства стануть непотрібні. Цей варіант подій для мене є неприпустимий. Тому ще раз наголошую на необхідності найшвидшої приватизації об’єктів (виробничих майданчиків) ДП “Укрспирт”! І тут ми на одній хвилі з професіональною та потужною командою Фонду державного майна України та Міністерства економічного розвитку та торгівлі”, – зауважив він.
В.о. директора ДП “Укрспирт” зазначив, що у зв’язку з демонополізацією зараз також важливий контроль обсягу виробництва і реалізації спирту з боку держави.
“Раніше ми зводили всі обсяги реалізації, бачили, хто скільки реалізує спирту як щодо наших, так і щодо інших заводів, щодо покупців, але зараз такої можливості у нас немає”, – пояснив Блескун.

Довідка Finance.ua:

  • Державне підприємство “Укрспирт” за перше півріччя 2020 року отримало 21 млн грн чистого прибутку, що на 67% перевищує аналогічний минулорічний показник (12,6 млн грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас