Microsoft підтвердила плани придбати частку в TikTok — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft підтвердила плани придбати частку в TikTok

Фондовий ринок
303
Компанія Microsoft розглядає можливість придбання частки в китайській програмі TikTok.
Раніше про зацікавленість компанії повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела.
«Microsoft у найближчі кілька тижнів перейде до переговорів з компанією-власником TikTok ByteDance і в будь-якому випадку завершить їх не пізніше 15 вересня 2020 року. В ході цього процесу Microsoft сподівається на продовження діалогу з урядом США, в тому числі з президентом», – йдеться в заяві компанії.
У компанії уточнюють, що переговори поки попередні і немає гарантій, що вони продовжаться.
За інформацією The Wall Street Journal, компанія призупинила переговори після заяви президента США Дональда Трампа про плани заборонити в країні додаток.
«Microsoft високо цінує особисту участь уряду США і президента Трампа, оскільки вони продовжують розробляти надійні заходи безпеки країни»,— йдеться в повідомленні компанії.
Президент США Дональд Трамп заявив, що китайські соцмережі TikTok і WeChat можуть використовуватися для збору інформації про громадян США.
Зараз адміністрація Білого дому розглядає можливість повної заборони додатку на території країни.
Вчора, 2 серпня, голова Держдепартаменту Майк Помпео повідомив, що певні заходи проти TikTok будуть вжиті в найближчі дні.
У червні TikTok і ще близько 60 китайських додатків заблокували в Індії, оскільки вони нібито завдавали шкоди суверенітету та безпеці країни. Представник TikTok заявив, що компанія не передає дані користувачів владі іноземних держав.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас