День фінансів, 30 липня: що може «Дія» 2.0, і як змінили штрафи за податкові порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 липня: що може «Дія» 2.0, і як змінили штрафи за податкові порушення

1431
Четвер, 30 липня. Про дешеві кредити, надбавку до пенсії та правила в’їзду в Україну.
«Дія» версії 2.0. Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск бета-тестування програми «Дія» версії 2.0. Серед нових функцій – ідентифікація особи за штрих-кодом при отриманні посилок на пошті.. До того ж пошта, ломбарди і страхові зможуть приймати документи з «Дії».
Нові правила в’їзду з країн «червоної зони». З 1 серпня діятимуть нові правила в’їзду в Україну з країн “червоної зони”, зокрема самоізоляція або обсервація не потрібна в разі негативного результату тестування на COVID-19, проведеного в Україні або не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону.
Змінили розмір штрафів за податкові порушення. Зокрема, збільшили штрафи за порушення, передбачені ст. 117, 120 Податкового кодексу України. За неподання або несвоєчасне подання податкової звітності суму штрафної санкції збільшено з 170 гривень до 340 гривень. Більше про штрафи
Банкам дозволили не подавати щомісяця “паперову” фінзвітність. НБУ дозволив банкам не обслуговувати нервових клієнтів, а також не подавати на паперових носіях фінзвітність за 9 місяців 2020 за умови її розміщення на веб-сайті.
Бізнес отримав додатковий фінансовий інструмент. Для малого та середнього бізнесу в Україні створили онлайн-платформу «Факторинг Хаб», завдяки якій, впевнені в Мінекономіки, бізнес отримає додатковий фінансовий інструмент. Більше про завдання проекту та умови..
5-7-9%. Чи так просто взяти кредит у держбанку? Цього року в Україні стартувала масштабна держпрограма стимуляції малого бізнесу через видачу кредитів на розвиток під низькі відсотки.
День фінансів, 30 липня: що може «Дія» 2.0, і як змінили штрафи за податкові порушення
Пропонуємо вам історії трьох підприємців, яким вдалося отримати дешеві позики в держбанку:

Історії з життя за кредитами 5-7-9% 💰

685 для тих, кому за 80. Як повідомили в Мінсоцполітики, самотні пенсіонери старші 80 років, що потребують стороннього догляду, отримають щомісячну допомогу 685 грн. Ще не прийнято нормативно-правові акти до цього Закону. ЗУ діє, але не працює. По суті – після прийняття підзаконних актів, якщо Ви оформите цю допомогу, виплата буде здійснюватися згідно з Законом, тобто з 1 січня 2020 року. Зауважимо, середній розмір пенсій в Україні зараз – 3 393,54 грн.
Житло. Про ціни і пропозиції від «Слуги народу». На первинному ринку житла в Україні в квітні-червні 2020 року ціни зросли на 6,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, на вторинному ринку – на 9,4%. А тим часом, в «Слузі народу» пропонують скоротити в 2 рази податок на оренду квартир
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас