Telegram подав регулятору ЄС антимонопольну скаргу на Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram подав регулятору ЄС антимонопольну скаргу на Apple

Фондовий ринок
455
Мессенджер Telegram подав антимонопольну скаргу регулятору ЄС стосовно магазину додатків App Store.
Про це пише Financial Times.
У скарзі компанії на ім’я єврокомісара з питань антимонопольного регулювання Маргрет Вестагер міститься вимога до Apple «надати користувачам можливість завантаження програм в обхід App Store». У своїй скарзі Telegram не погодився з аргументом Apple про те, що комісія App Store підтримує його роботу.
Також в компанії заявили, що в 2016 році Apple заборонила Telegram розвивати ігрову платформу, аргументувавши це порушенням правил App Store. У Telegram стверджують, що це приклад здатності Apple стримувати інновації завдяки своїй «монопольній владі» на ринку додатків.
«З тієї ж причини Apple може дозволити стягувати величезну 30% комісію з обороту всіх додатків в App Store, включаючи, але не обмежуючись продажем всередині додатків і преміальними функціями», – йдеться в скарзі месенджера.
5 червня 2020 року Telegram випустив чергове велике оновлення месенджера під порядковим номером 6.2 – поки без обіцяних і довгоочікуваних групових відеодзвінків, але з низкою нових можливостей в частині роботи з фото і відео. 26 липня 2020 року в месенджері Telegram з’явилася можливість відеодзвінків. Функція доступна в прихованих налаштуваннях і тільки з пристроїв iOS.
Для використання потрібно завантажити з App Store актуальну версію месенджера. Потім потрібно 10 разів натиснути на значок налаштувань в додатку, щоб відкрити Debug-меню, в якому потрібно активувати Experimental Feature (Експериментальні функції).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас