До Німеччини поки що не пускатимуть українців за "безвізом", - посольство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Німеччини поки що не пускатимуть українців за "безвізом", - посольство

Особисті фінанси
1373
У Посольстві України в Німеччині спростували інформацію, яка поширюється в соцмережах, щодо поїздок українців до ФРН та інших країн ЄС за наявності тільки біометричного паспорта. “Безвізові” поїздки зараз неможливі через введення країнами Євросоюзу карантинних обмежень.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Як повідомляється, в соцмережах поширюється інформація про перевезення українських пасажирів приватними перевізниками через польський кордон за “безвізом”.
“Враховуючи введені в ЄС епідеміологічні обмеження, поки що громадяни України не мають права в’їжджати на територію Німеччини в рамках безвізового режиму з туристичною, приватною або діловою метою”, – повідомили в посольстві.
Зазначається, що право на в’їзд на територію країн ЄС наразі мають громадяни України, які є власниками посвідки на проживання в країнах ЄС або візи відповідного типу, що має юридичну силу посвідки на проживання.
Також в посольстві додали, що до Німеччини можна буде потрапити українцям виключно при надзвичайних ситуаціях (лікування, догляд за хворими близькими, смерть близьких), у випадках возз’єднання сімей, навчання, лікування від важких, в першу чергу, онкологічних захворювань. Однак для цього потрібно пред’явити відповідні офіційні документи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас