Ексголова Нацкомфінпослуг відсудив у ФГВФО активи банків-банкрутів на 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ексголова Нацкомфінпослуг відсудив у ФГВФО активи банків-банкрутів на 4 млрд грн

Фондовий ринок
716
16 липня Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов ТОВ “Фінансова компанія “Інвестохіллс Веста” і визнав незаконним рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів про скасування результатів аукціону з продажу пулу активів чотирьох банків-банкрутів, який відбувся 22 листопада 2019 року.
Як повідомляє FinBalance, мова йде про такі банки, як “Фінанси і кредит”, ВТБ Банк, Дельта Банк, Фідобанк,
Обсяг прав вимог за відповідним пулом активів – 3,9 млрд грн (за тілом кредитів — 1,1 млрд грн, відсотки — 1,4 млрд грн, штрафи — 1,4 млрд грн).
Йдеться в тому числі про борги ПАТ “Кременчукм’ясо”, ВАТ “Стахановський вагонобудівний завод”, ЗАТ “Креатив” та інших.
Спочатку переможцем відповідного аукціону вважалося ТОВ “Бізнесресурс-Україна”, яке запропонувало 304 млн грн. Однак компанія не заплатила за придбаний пул, хоча мала на це цілий місяць, констатував ФГВФО.
Потім переможцем було визнано ТОВ “ФК “Інвестохіллс Веста” (з пропозицією 150,5 млн грн). Згідно з судовими матеріалами, 21 січня 2020 року покупець уклав договір з ліквідатором банку “Фінанси та кредит” і сплатив відповідну частину пулу 132,4 млн грн.
Однак наступного дня виконавча дирекція ФГВФО скасувала результати аукціону.
Госпсуд Києва вирішив, що у ФГВФО не було підстав для ухвалення зазначеного рішення.
“Суд не погоджується з твердженням відповідача, що несплата одним з учасників торгів — ТОВ “Бізнесресурс-Україна” — гарантійного внеску та ненадання банківської гарантії організатору аукціону товарній біржі “Універсальна товарно-сировинна біржа” призвели до спотворення результатів вищезазначеного аукціону”.
За даними держреєстру, серед засновників ТОВ “Фінансова компанія “Інвестохіллс Веста” — Андрій Волков – ексголова правління Альфа-Банку, ексголова Нацкомфінпослуг (на ринку його пов’язували в тому числі з Павлом Фуксом).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас