Підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС дозволить зменшити вартість польотів для пасажирів - Стефанишина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС дозволить зменшити вартість польотів для пасажирів - Стефанишина

Особисті фінанси
311
Підписання угоди про спільний авіапростір з Євросоюзом дозволить зменшити вартість польотів для пасажирів.
Таку думку висловила віце-прем’єр Ольга Стефанишина в інтерв’ю виданню Сьогодні, опублікованому у вівторок, 28 липня.
Всі внутрішні рейси в Україні відповідатимуть таким же стандартам безпеки, як і будь-який рейс на території ЄС, зазначила вона.
“І, відповідно, конкуренція вплине на ціну в бік зниження. Тому, обираючи, як дістатися в ту чи іншу частину Європи або України, ми частіше обиратимемо той рейс, який дешевший”, – підкреслила Стефанишина.
За її словами, уряд готується підписати угоду про “відкрите небо” на майбутньому саміті Україна – ЄС, але багато що залежить від європейської сторони.
“Ми, зі свого боку, представили юридичні позиції, за якими ми вважаємо, що угода має бути підписана”, – сказала віце-прем’єр.
Вона також підкреслила, що підписання угоди про “відкрите небо” відкриває один для одного ринки авіаперевезень України і ЄС.
“Це означає, що українські авіаперевізники отримають розширений доступ на ринок ЄС. Так само і європейські компанії зайдуть на український ринок”, – пояснила Стефанишина.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас