Альфа-Банк націлений стати найбільшим універсальним банком України - CEO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Альфа-Банк націлений стати найбільшим універсальним банком України - CEO

Фондовий ринок
2494
Метою Альфа-Банку (Київ) є отримання статусу найбільшого універсального банку в Україні. Для її реалізації на початку весни банк розробив відповідну стратегію, повідомив генеральний менеджер банку (CEO) Рафал Ющак.
“Наша мета – стати найбільшим універсальним банком країни, де є всі три компоненти – корпоративний бізнес, МСБ і роздріб”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Ющак уточнив, що стратегію було затверджено в середині березня – за кілька днів до оголошення карантину. “Ми вже працюємо в рамках нової стратегії. Цього ще не видно повною мірою. Основний результат нових проектів буде помітний наступного року”, – сказав він.
За словами СЕО фінустанови, стратегія банку містить чотири основні вектори, в тому числі фокус і система пріоритетів. Він уточнив, що Альфа-Банк не має мети стати банком-лідером у корпоративному сегменті і конкурувати з державними банками, але він планує зайняти гідну нішу на цьому ринку.
“Одночасно ми хочемо стати банком, що буде лідером у роздробі, в мобільному банкінгу. Ми хочемо бути банком для середніх українських підприємств, де у нас сьогодні слабка представленість”, – підкреслив Ющак.
Другим вектором стратегії він назвав integrity, або цілісність – стабільність і послідовність, незважаючи на динаміку економіки. Прикладом прихильності цьому вектору він назвав нещодавні великі кредити банку, видані підприємствам, які відчувають тимчасові труднощі під час коронакризи, зокрема аеропорту “Бориспіль”.
“Третій її (стратегії – ред.) пункт – це identity. Я розумію, в чому ми сильні, а в чому – слабкі, чим я можу пишатися, а з чим потрібно працювати. А четвертий, про який ми вже говорили, – це відмінність. Як показати, що ми найкращі, або що ми робимо певні речі по-іншому”, – пояснив генеральний менеджер.
На його думку, перші результати стратегії видно вже зараз. “Ми запустили нову лінійку пакетів послуг, які відмінно продаються. Це не просто оновлення дизайну дебетових карток, це – частина нашої стратегії: стати основним банком для нашого клієнта, банком на кожен день”, – заявив Ющак.
Альфа-Банк на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (94,113 млрд грн) посідав 6-е місце серед 75 банків, що діяли в Україні.
Його основні бенефіціари – Михайло Фрідман (32,8632%), Герман Хан (20,9659%), Олексій Кузьмічов (16,3239%) і Петро Авен (12,4018%) – співвласники ABH HoldingsS.A., який також має інвестиції в фінансові установи в Білорусі, Російській Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі та у Великобританії.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас