Укрспирт заробив за пів року чистого прибутку на 67% більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрспирт заробив за пів року чистого прибутку на 67% більше

Фондовий ринок
326
Державне підприємство “Укрспирт” за перше півріччя 2020 року отримало 21 млн грн чистого прибутку, що на 67% перевищує аналогічний минулорічний показник (12,6 млн грн).
Про це повідомляє пресслужба підприємства з посиланням на в.о. директора Сергія Блескуна.
“За перше півріччя 2020 року чистий прибуток ДП «Укрспирт» склав 21 млн гривень, що на 67% перевищує відповідний показник за аналогічний період минулого року”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що за січень-червень цього року підприємство сплатило 307 млн грн податків у державний бюджет (торік за той же період – 213 млн грн).
Щодо показників виробництва, то вони також зросли. У першому півріччі 2020 року державним підприємством було вироблено 3,3 млн декалітрів спирту, тоді як за цей же час 2019 року – 2,5 декалітрів, прокоментував Блескун.
За його словами, на такий фінансовий результат вплинули кілька особливих факторів. Із позитивних – це виробництво сировини для вітчизняних виробників антисептичних засобів. Здійснювати таку діяльність підприємству надала право Верховна Рада України з 2 по 30 квітня.
Негативно на фінансові результати вплинула заборона експорту спирту, яка діяла з 19 березня по 15 травня.
«Окрім щоденної господарської діяльності зараз відбувається реформа спиртової галузі, зокрема і ДП «Укрспирт». З 18 лютого, коли Комітетом Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики була погоджена Стратегія приватизації ДП «Укрспирт», зроблено низку кроків у цьому напрямку: приведено у відповідність до вимог чинного законодавства статут Підприємства, проведено оцінку усіх основних засобів ДП «Укрспирт», введено в експлуатацію окремі основні засоби, які раніше не були введені та ін.», – підкреслив в.о. директора.
За його словами, 12 об’єктів (виробничих майданчиків) ДП «Укрспирт» було передано до Фонду держмайна України для подальшої приватизації. Ще 6 об’єктів передадуть цього тижня до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, і найближчим часом вони також будуть у підпорядкуванні ФДМУ
“А це вже майже половина всіх потужностей ДП «Укрспирт»”, – підсумував Блескун.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас