"Нафтогаз" скоротить операційні витрати на 7,5 млрд грн та обмежить інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" скоротить операційні витрати на 7,5 млрд грн та обмежить інвестиції

Фондовий ринок
515
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” планує зменшити операційні витрати на 7,5 млрд гривень, а капітальні витрати – на 20%.
Про це повідомила пресслужба компанії.
“Ми бачимо багатомільярдні можливості для зменшення витрат у нашому ланцюгу постачання. Ми визначили, що можемо отримати 7,5 млрд гривень потенційних заощаджень у сфері операційних витрат, здебільшого за рахунок централізації наших складів і оптимізації логістичних операцій”, – заявив фінансовий директор Групи Петер Стефанус ван Дріл.
За його словами, компанія якісно підготувалися до можливого негативного розвитку подій, водночас фінансовий стан НАК залишається міцним.
“Плануємо, що наші капітальні витрати в 2020 році знизяться орієнтовно на 20% порівняно з 2019 роком. Ми хочемо зберегти рівновагу між середньостроковим зростанням і максимізацією нашого доходу. Деякі наші інвестиційні проєкти будуть відкладені, щоб забезпечити фінансову гнучкість групи”, – додав фіндиректор.
Нагадаємо, “Нафтогаз України” в 2019 році отримав 63,3 млрд грн чистого прибутку, що перевищило показник за 2018 рік в 4,5 разу.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас