Ілон Маск пропонує транслювати музику прямо в мозок (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск пропонує транслювати музику прямо в мозок (фото)

Технології&Авто
981
Компанія Ілона Маска Neuralink оголосила про розробку мозкових імплантатів, які позбавлять людство необхідності носити навушники. Друга особливість спеціальних чіпів, впроваджених в мозок, в тому, щоб допомогти людям позбутися таких захворювань, як шизофренія і деменція. Раніше в цьому місяці генеральний директор Tesla і SpaceX дражнив публіку в Twitter загадковою серією постів, де він натякав на розробку певної форми злиття людини і комп’ютера в симбіозі зі штучним інтелектом.
Neuralink був створений технічним підприємцем ще в 2016 році. Але про саму компанію наразі мало що відомо. За останні чотири роки Ілон Маск поділився лише невеликою порцією інформації про роботу підприємства. У листопаді 2019 року він розповів Лексу Фрідману, що метою Neuralink є розробка інтерфейсу мозок-комп’ютер, який міг би допомогти людям із захворюваннями мозку.
Ілон Маск пропонує транслювати музику прямо в мозок (фото)
Пізніше на науковому сайті bioRxiv була опублікована стаття про інтегровані інтерфейси мозок-машина. У документі описуються перші кроки до високошвидкісних інтерфейсів мозок-машина, які можуть допомогти людям з неврологічними і моторними розладами. Ілон Маск заявив, що його чіпи Neuralink зможуть перенавчати частини мозку, щоб допомогти людям побороти затяжні депресії.
Ілон Маск пропонує транслювати музику прямо в мозок (фото)
Як бачимо, головне завдання нової технології – допомогти людству позбутися серйозних захворювань головного мозку, а трансляція музики без навушників виявилася просто побічним “бонусом”.
За словами Ілона Маска, імплантація чіпа Neuralink буде такою ж простою, як лазерна хірургія ока. Пристрій буде нагадувати швейну машину, яка буде буквально “прошивати” мозок і встановлювати чіп на певну глибину для інтеграції з нейронами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас