Шмигаль розповів, як європейські партнери відреагували на зміну голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, як європейські партнери відреагували на зміну голови НБУ

Казна та Політика
481
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що європейські партнери “спокійно і напружено” відреагували на зміну голови українського Нацбанку.
Як повідомляє “Європейська правда”, про це прем’єр розповів у коментарі українським ЗМІ під час поїздки в Брюссель у четвер.
“Спокійно і напружено. Тому що вони переймалися збереженням незалежності, стабільності Національного банку”, – сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання про реакцію європейських партнерів на зміну голови НБУ.
Прем’єр пояснив, що останні 5 років НБУ залишався стрижнем фінансової та грошової стабільності України, тому міжнародні партнери, які доклали великих зусиль і профінансували значну частину реформ, хвилювалися, «чи не викинули вони свої гроші на вітер, і чи будуть збережені інвестиції в Україну, в фінансовий сектор”.
За його словами, коли кандидатуру Шевченка було затверджено конституційною більшістю в 332 голоси, це стало показником.
“Те, що кандидатуру Шевченка було підтримано монолітно, заспокоїло міжнародних партнерів, не тільки європейських. І для них залишається викликом, чи буде збережена незалежність НБУ. Пан Шевченко це однозначно розуміє, поважає і гарантує. І я впевнений, що зараз напруження спало”, – зазначив прем’єр.
Він зазначив, що до призначення Шевченка “партнери цікавилися” і майже щодня з ними було спілкування.
Під час візиту до Брюсселя очікується підписання меморандуму про отримання макрофінансової допомоги Європейського Союзу – довгострокової позики на суму 1,2 млрд євро.
Як відомо, збереження незалежності Нацбанку є однією з умов для надання макрофінансової допомоги.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас