Мешканці квартир платять за обслуговування прибудинкової території, яка їм не належить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканці квартир платять за обслуговування прибудинкової території, яка їм не належить

Особисті фінанси
21361
Кияни незадоволені прибиранням вулиць, за яку з них вимагають оплати. Суть проблеми розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.
“Ця послуга до останнього року називалася “утримання будинків і прибудинкових територій”. Там налічувалося 16 обов’язкових різних послуг. Я виграв суди у КМДА з цим розпорядженням, коли поставив одне запитання: покажіть, де офіційно відведені ці прибудинкові території. Що це таке? Ні в Києві, ні в інших містах України немає прибудинкових територій, відведених за документами. Постає питання, за що ми тоді платимо. На жаль, суди у нас ручні, і дві інстанції я виграв, а потім КМДА пішла на третю інстанцію, і повернули в першу. Три роки тривають ці суди”, – розповів він.
За словами Кучеренка, проблема в тому, що градоначальники не хочуть міняти усталений порядок.
Але нещодавно я спробував у законопроекті про зміни до закону про ЖКП чітко виписати одну поправку: ми мусимо платити за прибирання територій тільки в тому випадку, якщо у нас є документ про право власності на цю територію. Знаєте, хто був активним противником цієї правки? Асоціація міст України зі своїми представниками. Мери не збираються робити справедливе землевідведення і хочуть, щоб ми платили за території, які нам не належать”, – сказав він.

Як оплатити комунальні послуги в Приват24

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас